info@chevelyr.com | 0703 06 13 71

Färgning

Färga håret på Salong Chevelyr

Att använda färg för att göra en förändring eller att dölja oönskade gråa hårstrån har man gjort under många år. Redan för flera tusen år sedan började kvinnorna att färga håret. Då använde man till exempel recept som innehöll kanel och purjolök. Nuförtiden använder vi lite mer utvecklade färger.

Jag jobbar med Joicos LumiShine. Färgen innehåller Arginin och Quadramine som reparerar håret under behandling. Den kompletterar jag sedan med en semi-permanent ammoniakfri intensivtoning som innehåller samma ämnen. Håret blir glansigt och doftar fräscht av iris, bergamott och sandelträ. Behöver du fräscha upp kulören på håret så ordnar jag det och vill du något helt nytt och fräscht så är det naturligtvis inga problem.

Balayage

Ordet härstammar från franska språket och betyder att svepa. Balayage är en teknik som blivit populär på senare tid. Det innebär att man skapar skiftningar eller slingor genom att måla håret med en svepande rörelse för att uppnå en naturlig ”solblekt” look.

Istället för att dela upp håret i individuella sektioner enligt den vanliga slingmetoden (folietekniken), färga dem från hårfästet och ut till topparna och vika folie kring varje slinga, så håller man hårslingorna löst med ena handen och målar med färg i en svepande rörelse. Det gör det möjligt att skapa färgblandningar med olika färgskiftningar, vilket ger en levande look. Hårfästet lämnas i stort orört med balayage: Färgen appliceras istället på längderna och topparna, och särskilt de partier som ramar in ansiktet.

Ombre/Sombre

Ombre betyder skugga och innebär en mörkare botten (din egna eller en infärgad) mot en ganska hård kontrast med ljusare toppar. Kontrasterna går att variera helt efter egna önskemål.

Numera är det vanligt att många vill ha den lite mjukare varianten sombre – eller soft ombre som det också kallas. Det innebär lite mjukare övergångar mellan nyanserna så att färgtonerna i håret smälter samman.

Eftersom det finns så många nyanser finns också många namn. Ett annat är brombre vilket passar de mörkaste brunetterna. Då är skiftningarna från mörkt brunt till ljusare brunt mot längderna.

Folieslingor

Folieslingor är fortfarande den vanligaste tekniken. Med hjälp av folieslingor kan man slinga bort en utväxt, ljusa upp ett helt hår eller skapa en ombre. Man kan använda flera olika färger samtidigt och skapa effekter. Mängd och placering kan anpassas efter önskat resultat. Finns många olika möjligheter så det är bara att låta fantasin flöda.

Olaplex

Olaplex har på kort tid har förändrat frisörbranschen. Man kan idag skapa nyanser som förut varit omöjliga på grund av hårets kvalitet. Olaplex innehåller en patenterad molekyl som både sammanfogar och multiplicerar svavelbindningarna i håret. Det innebär att man för första gången kan laga ett skadat hår.

Svavelbindningar är en av hårets viktigaste beståndsdelar, när dessa med hjälp av Olaplex-molekylen binds ihop så blir håret starkare och friskare. Olaplex kan användas i alla kemiska behandlingar och även som en fristående behandling. Behandlingen kan användas av alla oavsett hårtyp eller hårlängd. För att ytterligare förstärka effekten av sin behandling behandla på egen hand hemma finns en produkt man kan köpa hem: No.3 Hair Perfector. Läs mer på http://olaplex.se

Tips till dig som färgat, blekt eller permanentat ditt hår

  • Nyfärgat och permanentat hår bör inte tvättas inom 48 timmar efter behandlingen
  • Använd schampo som är anpassat efter din behandling, tex Vision Color Preserving 159:- till färgat hår. Eller Vision Moisturizing 159:- till blekt eller permanentat hår. Till blekta hår där du vill ta bort eller dämpa gula toner passar Vision It´s Silver 159:- eller Fudge Clean Blond 159:-
  • Skydda alltid håret mot solljus, salta bad och klorerat vatten med tex Vision Pre Heat Glaze 169:-
  • Ett blekt hår kan behöva en återfuktande inpackning tex Vision smoothing Mask 159:-

0703 06 13 71

Bli uppringd

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]